Covid-19 & Διακοπές με Ιστιοπλοϊκό

Last Update 05 Μαρτίου 2021

Η πανδημία του covid-19 θα έχει γραφτεί ανεξίτηλα στα βιβλία της παγκόσμιας ιστορίας, μετά από κάποιους μήνες, για όλες τις χώρες. Όπως και το αποτύπωμα του στις συνειδήσεις μας.

Μέσα σε 1,5 πλέον χρόνο, όχι μόνο προκάλεσε (ή επέσπευσε) αρκετούς θανάτους συνανθρώπων μας σε όλο τον κόσμο και καταβαράθρωσε οικονομικά αρκετά νοικοκυριά. Έβαλε όλους μας σε σκέψεις σχετικά με την συλλογική κοινωνική ευθύνη των πράξεων μας αλλά και την ασφάλεια συνηθειών, οι οποίες μέχρι πριν λίγους μήνες, ήταν απολύτως φυσιολογικές.

Στην Ελλάδα, όπως και σε αρκετές χώρες μπορούμε να δούμε ήδη το φως στην άκρη του τούνελ, με την σταδιακή άρση των μέτρων από τον Μάιο ευελπιστώντας στην επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος. Ένα από τα ερωτήματα λοιπόν που οφείλουμε να απαντήσουμε στους εαυτούς μας και στους ανθρώπους που αγαπάμε -ειδικά μετά από μια τόσο μεγάλη δοκιμασία- είναι: Που και αν θα κάνουμε διακοπές;

Για τους περισσότερους μας το ερώτημα είναι πρώτα από όλα οικονομικό και κατόπιν η σκέψη μας κυλάει σε θέματα που άπτονται στην ασφάλεια μας, ειδικά για το μεταβατικό αυτό καλοκαίρι, σκεπτόμενοι τις μετακινήσεις πριν και μετά τις διακοπές, τις ταβέρνες, το ξενοδοχείο, αλλά και τους εισερχόμενους τουρίστες, πιθανώς από χώρες με περισσότερα κρούσματα.

 

Είναι οι διακοπές με ιστιοπλοϊκό ασφαλείς;

Αναμφίβολα είναι. Μένουμε Σκάφος (το οποίο όμως μας πάει κάθε μέρα και σε ένα διαφορετικό αγαπημένο ορμίσκο) αντί να Μένουμε Σπίτι είναι defacto ασφαλές. Κοινωνική αποστασιοποίηση με ένα απολύτως φυσιολογικό, όμορφο και ξέγνοιαστο -για μεγάλους και παιδιά- τρόπο.

Θα συμπληρώσουμε βέβαια και κάποιες ακόμα σημαντικές παραμέτρους που θα επηρεάσουν την ασφάλεια κατά τις διακοπές μας με ιστιοπλοικό: η διαδρομή και ο χρόνος που θα περάσει η ομάδα στην στεριά, τα μέρη που θα επισκεφτούμε, τα γεύματα μας σε ταβέρνες, οι μετακινήσεις προκειμένου να φτάσουμε στο σημείο εκκίνησης και λήξης του ταξιδιού, καθώς και η διαδικασία check-in (που αρκετά συχνά περιλαμβάνει την αναμονή σε χώρους με άλλους ταξιδιώτες, για άλλα σκάφη). Ο καλό καθαρισμός και απολύμανση του σκάφους και η αποδεδειγμένα καλή υγεία του σκίπερ.

Ελληνικό Καλοκαίρι

Πως να κάναμε το ήδη ασφαλές, ακόμα ασφαλέστερο.

Ανταποκρινόμενοι με κοινωνική ευθύνη στις παραπάνω σκέψεις, το Ελληνικό Καλοκαίρι δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, προχωρώντας στα παρακάτω προληπτικά μέτρα αναφορικά με όλες τις αναχωρήσεις μας.

Υγεία Σκίπερ – Προληπτικά μέτρα

Η ομάδα των σκίπερ μας είναι σταθερή και περιλαμβάνει 4 άτομα. Έχει εφαρμοστεί διαδικασία τακτικού ελέγχου της υγείας του μεταξύ των ταξιδιών με test covid-19 και προφανής εξαίρεση τους σε περίπτωση οποιουδήποτε συμπτώματος. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών και της νομοθεσίας ως προς την υγεία και προστασία των πελατών μας.

Επαγγελματικός καθαρισμός σκάφους

Έχουμε εφαρμόσει αυστηρή διαδικασία διασφάλισης ποιότητας, σχετικά με τον καθαρισμό των σκαφών μας, ώστε να έχουμε εμπιστοσύνη ότι οι χώροι παραδίδονται σε εσάς με βάσει τις προδιαγραφές που έχουμε θέσει. Γίνεται χρήση κατάλληλων απολυμαντικών.  Έχουμε αφήσει αρκετο χρόνο μεταξύ των ταξιδιών για να μπορεί η διαδικασία αυτή να πραγματοποιηθεί στην πράξη.

Χωρίς μετακινήσεις & αναμονές

Οι διαδρομές έχουν προσαρμοστεί ώστε  το check-in/out να γίνεται στην ενδοχώρα (Αττική) και πιο συγκεκριμένα στην μαρίνα του Αλίμου ή στο λιμάνι του Λαυρίου. Αυτό σας δίνει την δυνατότητα να φτάσετε στο σκάφος με το αυτοκίνητο σας, αποφεύγοντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επίσης στην άφιξη σας, το σκάφος είναι έτοιμο να σας υποδεχτεί χωρίς αναμονή σε χώρους υψηλού συνωστισμού.

Προσεκτικά σχεδιασμένες διαδρομές

Μια σημαντική παράμετρος που έχουμε λάβει υπόψη σχεδιάζοντας τις διαδρομές μας είναι να υπάρχει διαθέσιμη επιλογή για τους πελάτες μας, για διανυκτέρευση αρόδου (στην άγκυρα), αντί της διανυκτέρευσης σε λιμάνι του έκαστου νησιού. Με αυτό το τρόπο ειναι στην επιλογή σας, να διαμορφώσετε την ένταση της ιδιωτικότητας των διακοπών σας.

Προμήθειες, επάρκεια νερού & ρεύματος

Κατόπιν παραγγελίας σας, μπορούμε να φροντίσουμε για εσάς για την τροφοδοσία του σκάφους με όλα τα απαραίτητα τρόφιμα και ποτά, πριν την έναρξη του ταξιδιού, ώστε να αποφεύγετε τη με συνωστισμό διαδικασία του να ψωνίσετε στην τοπική αγορά. Επιπλέον όλα τα σκάφη μας διαθέτουν γεννήτρια και μεγάλες δεξαμενές νερού για επάρκεια ρεύματος και νερού.

Ιδιωτικές μεταφορές από/προς τα νησιά

Το μηχανοκίνητο παντός καιρού Targa 25 – αναπόσπαστο μέλος του στόλου μας –  προεραιτικά παρέχει την δυνατότητα για απομακρυσμένο check-in/out και private σύνδεση με την στεριά κατά την διάρκεια των διακοπών σας,  δίνοντας ευελιξία στην διανυκτέρευση αρόδο και εύκολη πρόσβαση στις πιο απομονωμένες γειτονικές παραλίες. Ιδιωτικότητα χωρίς συμβιβασμούς.

Επιστροφή στην Αρχική σελίδα

Διακοπές φέτος; Ασφαλώς με ιστιοπλοικό Δείτε το φυλλάδιο