Covid-19 και Ιστιοπλοΐα. Η ασφαλέστερη επιλογή διακοπών. Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε

Το Παρεάκι

Διακοπές με ιστιοπλοϊκό για όλους

Το Παρεάκι

Ταξίδι σχεδιασμένο για κάθε παρέα ή μεμονωμένους ταξιδιώτες που αναζητούν ξέγνοιαστες καλοκαιρινές διακοπές με ιστιοπλοϊκό. Καθημερινά το πρόγραμμα περιλαμβάνει 2-4 ώρες ιστιοπλοια, ατελείωτες ώρες μπάνιου σε προστατευμένους ορμισκους και δυνατότητα για διανυκτερεύσεις αρόδο (ιδιωτικά στην άγκυρα) ή σε λιμάνι. Σκοπός του ταξιδιού είναι να περάσουν αξέχαστα και όσοι δεν έχουν ξανακάνει ιστιοπλοΐα.

Η κράτηση μπορεί να γίνει για ολόκληρο το σκάφος (private), με οποιαδήποτε σύνθεση παρέας

Παρέα, Συνολικά μέγιστος αριθμός ατόμων  : 11

Εναλλακτικά, για Solo ταξιδιώτες ή ζευγάρια σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, που οι αναχωρήσεις είναι μαρκαρισμένες ως Share & Sail, η κράτηση μπορεί να αφορά ένα κρεβάτι ή μια καμπίνα, οπότε το υπόλοιπο σκάφος παραμένει διαθέσιμο για άλλους ταξιδιώτες παρόμοιου προφίλ.

Περίοδος: Ιούνιος – Σεπτέμβριος

Αναχωρήσεις:  Σάββατο, Τετάρτη, Δευτέρα, μαρίνα Αλίμου ή Λαυρίου

Διάρκεια: 5 ημέρες ή 7 ημέρες ή 10 ημέρες

Διαδρομή: Κυκλάδες ή Αργοσαρωνικός, βάσει διάθεσης σας & καιρού. Ιόνιο, κατόπιν ζητήσεως, σε συγκεκριμένη περίοδο του καλοκαιριού.

Στάσεις για μπάνιο ή διανυκτέρευση σε όμορφες παραλίες. Τα μεσημέρια παραμένουμε αρόδο  ή δένουμε σε λιμάνια για εξερεύνηση των νησιών. Κατ’ επιλογή σας.  

Διαδρομή σε προστατευμένα νερά, ιδανική για παιδιά οποιασδήποτε ηλικίας. Μικρότερες ξεκούραστες διαδρομές και περισσότερη ώρα για μπάνιο καθημερινά. 

Μέγιστη ευελιξία με το φαγητό σας. Ετοιμάζεται από εσάς, επί του σκάφους και συνήθως το δείπνο και προαιρετικά κάποιες ημέρες και το μεσημεριανό λαμβάνει χώρα σε ταβέρνα

Ατελείωτες ώρες ξεγνοιασιάς επί του σκάφους για όλους. Προαιρετικές δραστηριότητες για την ομάδα σχετικά με την θάλασσα, την ιστιοπλοΐα και τα επισκεπτόμενα μέρη.

Διαδρομή Α (5ημ)

Δυτικές Κυκλάδες

Ημέρα 1 – Κέα (από Λαύριο)

Σήμερα σαλπάρουμε ομαδικώς. Αναχωρούμε από το Λαύριο στις 13:30 μμ (ή 15:00 τις Τετάρτες) με προορισμό την πανέμορφη Κέα. Στάση για μπάνιο (εκτός Τετάρτης) και δένουμε στην Κορησσία ή στο Βουρκάρι για φαγητό και σουλάτσο. Εναλλακτικά μπορούμε να περάσουμε την νύκτα μακριά από το λιμάνι σε ένα ασφαλές αγκυροβόλιο.

Ημέρα 2 – Κύθνος (Λουτρά)

Αναχώρηση από Κέα μετά το πρωινό και στάση για μπάνιο και διασκέδαση στο νερό για όλους, στα κρυστάλλινα νερά του τόπου μας. Το μεσημέρι βάζουμε πλώρη για τα Λουτρά της Κύθνου όπου μας περιμένει φαγητό μπροστά στην θάλασσα και χαλάρωση.

Ημέρα 3 – Σέριφος (Λιβάδι)

Για όσους δεν έχουν επισκεφτεί την Σέριφο, αποτελεί ένα κρυφό διαμάντι των δυτικών Κυκλάδων. Μπανιο σε ένα από τους ορμίσκους του νησιού και αγκυροβολούμε στο Λιβάδι όπου απολαμβάνουμε το δείπνο μας. Η βόλτα στην πανέμορφη χώρα είναι απολύτως προτεινόμενη.

Ημέρα 4 – Κύθνος (Κολώνες)

Πρωινή αναχώρηση για Κύθνο, στο πασίγνωστο όρμο Κολώνες για μπάνιο και στιγμές χαλάρωσης όλη ημέρα μέχρι το δείπνο στον λιμάνι του Μέριχα (ή αρόδο στις Κολώνες εφόσων το προτιμά η ομάδα).

Ημέρα 5 – Αθήνα (Λαύριο)

Αναχώρηση τις πρώτες πρωινές ώρες για επιστροφή στο λιμάνι του Λαυρίου. Απολαμβάνουμε ένα τελευταίο μπάνιο στα νερά της Κύθνου και η επιστροφή ξεκινά λίγο αργότερα, με ώρα checkout στο Λαύριο στις 15:00

Διαδρομή Β (5ημ)

Αργοσαρωνικός

Ημέρα 1 – Αίγινα (από Καλαμάκι)

Σήμερα σαλπάρουμε ομαδικώς. Αναχωρούμε από το Μαρίνα Αλίμου στο Καλαμάκι στις 13:30 μμ (ή 15:00 τις Τετάρτες) με προορισμό την αρχόντισσα Αίγινα. Στάση για μπάνιο και δένουμε στο λιμάνι της Αίγινας για φαγητό και σουλάτσο. Εναλλακτικά μπορούμε να περάσουμε την νύκτα μακριά από το λιμάνι σε ένα ασφαλές αγκυροβόλιο.

Ημέρα 2 – Επίδαυρος

Αναχώρηση από Αίγινα μετά το πρωινό, βάζουμε πλώρη για την πευκόφυτη Επίδαυρο με τα όμορφα γαλήνια νερά της. Μας περιμένει μπάνιο όλη ημέρα και φαγητό το βραδάκι στο χωριό της Επιδαύρου. Επίσκεψη ως προαιρετική δραστηριότητα στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

Ημέρα 3 – Πόρος

Πρωινή αναχώρηση για Πόρο, με στάση για μπάνιο. Ο Πόρος είναι γνωστός για το απογευματινό πανέμορφο σουλάτσο του και το πολύ καλό φαγητό του.  Η διανυκτέρευση μπορεί να γίνει στο λιμάνι ή σε κάποιο αγκυροβόλιο, από την πληθώρα των οποίων προσφέρει η περιοχή.

Ημέρα 4 – Μέθανα

Πλώρη πρωί για Μέθανα με ενδιάμεση στάση για μπάνιο, στο πρώτο μισό της ημέρας. Επιλέγουμε το Βαθύ, το μικρο λιμανάκι στην βορειοδυτική πλευρά του νησιού για το απογευματινό αγκυροβόλιο και δείπνο.

Ημέρα 5 – Αθήνα (Μαρίνα Αλίμου)

Αναχώρηση τις πρώτες πρωινές ώρες για επιστροφή στην μαρίνα Αλίμου. Απολαμβάνουμε ένα τελευταίο μπάνιο στα νερά της νότια Αίγινας και η επιστροφή ξεκινά λίγο αργότερα, με ώρα checkout στην μαρίνα Αλίμου στο Καλαμάκι στις 15:00

Διαδρομή Γ (5ημ)

Κεντρικές Κυκλάδες

Ημέρα 1 – Σέριφος (από Σύρος)

Σήμερα σαλπάρουμε οικογενειακώς. Αναχωρούμε από την Μαρίνα Φοίνικα στην Σύρο στις 12:30 μμ με προορισμό την πανέμορφη Σέριφο, το κρυφό διαμάντι των δυτικών Κυκλάδων. Μπάνιο σε ένα από τους ορμίσκους του νησιού και αγκυροβολούμε στο Λιβάδι όπου απολαμβάνουμε το δείπνο μας.

Ημέρα 2 – Αντίπαρος

Αναχώρηση από Σέριφο μετά το πρωινό και στάση για μπάνιο για μικρούς και μεγάλους, στα κρυστάλλινα νερά του Δεσποτικού. Το μεσημέρι βάζουμε πλώρη για έναν προστατευμένο κολπίσκο της Αντιπάρου όπου μας περιμένει φαγητό μπροστά στην θάλασσα και χαλάρωση.

Ημέρα 3 – Ηρακλειά

Πρωινή αναχώρηση για Ηρακλειά, ένα από τα καλά φυλαγμένα μυστικά των Μικρών Κυκλάδων. Μπάνιο και στιγμές χαλάρωσης όλη ημέρα στην αμμουδιά, μέχρι το δείπνο στην αξέχαστη φιλόξενη οικογενειακή ταβέρνα του νησιού.

Ημέρα 4 – Νάξος

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για πανέμορφη Νάξο, το μεγαλύτερο σε έκταση νησί των Κυκλάδων. Η Νάξος με τις υπέροχες παραλίες της, την κοσμοπολίτικη χώρα της και την καταπληκτική κουζίνα της θα μας κρατήσει συντροφιά.

Ημέρα 5 – Σύρος

Αναχώρηση τις πρωινές ώρες για επιστροφή στην Σύρο με ενδιάμεση στάση στην Πάρο. Απολαμβάνουμε ένα τελευταίο μπάνιο στα νερά της νότιας ακτογραμμής του νησιού και βρισκόμαστε στις 15:00 στην Μαρίνα του Φοίνικα στην Σύρο για checkout και φαγητό μπροστά στην θάλασσα.

7 ημέρες – Ποια η διαδρομή;

Κυκλάδες, Αργοσαρωνικός ή Ιόνιο

Αργοσαρωνικός και Κυκλάδες

Τα βασικά νησιά που επισκεπτόμαστε συνήθως είναι τα νησιά της Διαδρομής Α, Β ή Γ του 5ήμερου ταξιδιού, με επιπλέον 1-2 έξτρα νησιά ακόμα, όπως Σύρος ή Σίφνος για τις Δ. Κυκλάδες, Ύδρα, Ερμιόνη ή Σπέτσες για τον Αργοσαρωνικό και Κουφονήσι και Αμοργός για τις κεντρικές Κυκλάδες

Έξτρα ευελιξία διαδρομής

Στο 7ήμερο ταξίδι, υπάρχει δυνατότητα προσαρμογής της διαδρομής σε κάποια ιδιαίτερη επιθυμία καθώς και με έξτρα χρέωση η διαδρομή μπορεί να γίνει one way. Επικοινωνήστε μαζί μας για να χαράξουμε μαζί το καλύτερο δρομολόγιο για το ταξίδι σας.

Διαδρομή Α, Β ή Γ;

Προτεραιότητα μας είναι η άνεση σας και η ξεγνοιασιά σας, ειδικά με την παρουσία παιδιών επί του σκάφους ή και ανθρώπων που ίσως δεν έχουν ξαναταξιδεψει με ιστιοπλοϊκό. Οπότε όποια διαδρομή τελικά προκριθεί θα είναι προς όφελος της εμπειρίας.

Και οι τρεις διαδρομές έχουν μια διαφορετική ομορφιά. Οι Κυκλάδες πιο άγρια και ατίθαση και ο Αργοσαρωνικός πιο γαλήνια και πράσινη. Έχουμε παρατηρήσεις ότι οι πελάτες μας περνάνε υπέροχα στα ταξίδια μας κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ανεξαρτήτως διαδρομής καθότι στην μαγική εμπειρία των διακοπών με ιστιοπλοϊκό τα μέρη που επισκεπτόμαστε εναλλάσσονται καθημερινά και αποκτούν δευτερεύοντα ρόλο.

Η τελική προσαρμογή της διαδρομής γίνεται από εμάς λαμβάνοντας υπόψη τις καιρικές συνθήκες.

Τι συμπεριλαμβάνεται;

Σκάφος & Skipper

Ένα από τα ιστιοπλοικά μας σκάφη 56' και ένα από τους 4 προσεκτικά επιλεγμένους επαγγελματίες skipper.

Καύσιμα + Ελλιμενισμός

Όλα τα καύσιμα, κόστος ελλιμενισμού, συμπεριλαμβανομένων των φόρων.

Διαμονή

Διαμονή επί του σκάφους για όλη την διάρκεια του ταξιδιού, σεντόνια, πετσέτες και τελικός καθαρισμός και απολύμανση του σκάφους.

Πόσιμο Νερό, Ροφήματα

Το πόσιμο νερό, τσάι και καφές επί του σκάφους, συμπεριλαμβάνεται. Ποτά, αναψυκτικά αγορασμένα από σουπερ μάρκετ επιτρέπονται.

Εισαγωγή στην Ιστιοπλοΐα

Για τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας, συμπεριλαμβάνεται -προαιρετικά- μια εισαγωγή στις βασικές αρχές τις ιστιοπλοΐας από τον σκίπερ.

Δεν συμπεριλαμβάνονται

Προμήθειες φαγητών-ποτών*
Γεύματα στην στεριά
Μεταφορές επί ξηράς (αν χρειαστούν)
Water sports, ξεναγήσεις κλπ (αν συμβούν)

*Το φαγητό ετοιμάζεται από εσάς

Φαγητό: Τι ισχύει; Υπολογίζοντας το συνολικό σας budget

Είναι προτεινόμενη στους πελάτες, η προμήθεια τροφίμων και ποτών για την προετοιμασία πρωινού και ενός ελαφρού μεσημεριανού επί του σκάφους. Αυτό μπορεί να συμβεί με προπαραγγελία και παράδοση στο σκάφος ή την ημέρα αναχώρησης πριν την ώρα αναχώρησης. Συνήθως επιλέγονται ‘εύκολα’ γεύματα,  με φρέσκα λαχανικά και φρούτα, σνακς, ζυμαρικά κλπ για το πρωινό και το μεσημεριανό επί του σκάφους, ενώ κάποιες ημέρες που υπάρχει πρόσβαση στην ακτή, το μεσημεριανό μπορεί να λάβει χώρα σε ταβέρνα. Το δείπνο είναι το βασικό γεύμα και συμβαίνει στη στεριά σε ταβέρνες-εστιατόρια της αρεσκείας σας. Εναλλακτικά μπορεί να συμβεί και αυτό επί του σκάφους με μέριμνα των πελατών.

Το ποσό που συνήθως δαπανάται στις προμήθειες φαγητού είναι περίπου 30€ / ταξίδι * άτομο. Ενώ, όπως είναι γνωστό, οι ταβέρνες χρεώνουν περίπου 15-20€ /άτομο. Το τελικό ποσό εξαρτάται αρκετά από την όρεξη και τις συνήθειες της ομάδας. Ο σκίπερ τρώει μαζί με την ομάδα μοιραζόμενος ό,τι έχει ετοιμαστεί , διαφορετικά -κατ’επιλογή του πελάτη- λαμβάνει 30Ε/ημέρα για έξοδα φαγητού απευθείας από τους πελάτες.

Πόσο στοιχίζει;

 

Παραδείγματα:

Μια παρέα 11 φίλων, κλείνουν ένα ολόκληρο σκάφος για 5 ημέρες. Πληρώνουν συνολικά 3960€ συνολικά, ήτοι 360€ ανά άτομο. Το κόστος αυτό περιλαμβάνει τα πάντα εκτός από τα φαγητά (βλ. παραπάνω, αναλυτικά τι περιλαμβάνεται)

 Έχετε ερωτήσεις; Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας 

5 ημέρες – 1 κρεβάτι -1 άτομο

€650

SHARE & SAIL
Εγγυημένη αναχώρηση
Ρωτήστε μας για ημερομηνίες

Στην τιμή περιλαμβάνονται όλα τα προαναφερόμενα

Υπάρχει δυνατότητα αναβάθμισης σε αποκλειστική καμπίνα, με χρέωση 270€

Αναχωρεί από Λαύριο ή μαρίνα Φοίνικα στην Σύρο 

5 ημέρες, αναχωρεί Σάββατο

 

Εγγραφές Ανοιχτές

Ελέγξτε διαθεσιμότητα
5 ημέρες – Ολόκληρο Σκάφος – Έως 11 άτομα

€3960 

PRIVATE
Lowest price 360€/άτομο

Στην τιμή περιλαμβάνονται όλα τα προαναφερόμενα

Μέγεθος παρέας, έως 11 άτομα

Από Λαύριο ή Άλιμο ή Φοίνικα Σύρου

5 ημέρες, αναχωρεί Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο

Ιούνιος – Σεπτέμβριος

 

Κρατήσεις Ανοιχτές

Ελέγξτε διαθεσιμότητα
7 ημέρες – Ολόκληρο Σκάφος – Έως 11 άτομα

€5860

PRIVATE
Ευελιξία Διαδρομής

Στην τιμή περιλαμβάνονται όλα τα προαναφερόμενα

Μέγεθος παρέας, έως 11 άτομα 

Αναχωρεί από Λαύριο, Άλιμο ή Σύρο

7 ημέρες, αναχωρήσεις εβδομαδιαίως κάθε Σάββατο

Ιούνιος – Σεπτέμβριος

 

Κρατήσεις Ανοιχτές

Ελέγξτε διαθεσιμότητα

Τα υπόλοιπα ταξίδια μας

Ελληνική Οικογένεια

Ταξίδι σχεδιασμένο ειδικά για οικογένειες με παιδιά, ανεξαρτήτου ηλικίας. Μικρότερες αποστάσεις μεταξύ των στάσεων, σε προστατευμένα νερά, με διαθέσιμες δραστηριότητες φιλικές στα παιδιά και skipper που είναι πολύ επικοινωνιακός με τα παιδιά. Σκοπός του ταξιδιού είναι να περάσουν γονείς και παιδιά τέλεια.

Η κράτηση μπορεί να γίνει για ολόκληρο το σκάφος (ιδιωτική αναχώρηση)

Γονείς και παιδιά, συνολικά μέγιστος αριθμός : 11

Περίοδος: Ιούνιος – Σεπτέμβριος

Αναχωρήσεις:  Σάββατο, Τετάρτη, Δευτέρα, μαρίνα Αλίμου ή Λαυρίου

Διάρκεια: 5 ημέρες ή 7 ημέρες

Διαδρομή: Κυκλάδες ή Αργοσαρωνικός, βάσει διάθεσης σας & καιρού. Ιόνιο, κατόπιν ζητήσεως, σε συγκεκριμένη περίοδο του καλοκαιριού.

Το ταξίδι αυτό αναλυτικά

Φθινοπωρινή Δράση

Ταξίδι απευθύνεται σε μεμονωμένους ταξιδιώτες (αλλά και έτοιμες παρέες και ομάδες) που αναζητούν μια φθινοπωρινή ιστιοπλοϊκή εξόρμηση στο Αιγαίο συνδυασμένη με hiking, τρέξιμο, κολύμπι, sup, εξερεύνηση (κατ' επιλογή). To βράδυ μας βρίσκει σε ωραία ταβερνάκια για τον απολογισμό της ημέρας. Περιλαμβάνονται 2-4 ώρες ιστιοπλοια την ημέρα. Σκοπός του ταξιδιού είναι να περάσουν αξέχαστα και όσοι δεν έχουν ξανακάνει ιστιοπλοΐα.

Για Solo ταξιδιώτες ή ζευγάρια σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, που οι αναχωρήσεις είναι μαρκαρισμένες ως Share & Sail, η κράτηση μπορεί να αφορά σε ένα κρεβάτι ή μια καμπίνα, οπότε το υπόλοιπο σκάφος παραμένει διαθέσιμο για άλλους ταξιδιώτες παρόμοιου προφίλ.

Εναλλακτικά η κράτηση μπορεί να γίνει για ολόκληρο το σκάφος (private), με οποιαδήποτε σύνθεση παρέας

Παρέα, Συνολικά μέγιστος αριθμός ατόμων  : 11

Περίοδος: Οκτώβριος – Νοέμβριος

Αναχωρήσεις:  Σάββατο, Τετάρτη, Δευτέρα, μαρίνα Αλίμου ή Λαυρίου ή Φοίνικα Σύρου

Διάρκεια: 5 ημέρες

Διαδρομή: Κυκλάδες ή Αργοσαρωνικός, βάσει διάθεσης σας & καιρού.

Το ταξίδι αυτό αναλυτικά